Duurzame inzetbaarheid: Uw medewerkers inzetbaar!

Samen ontwikkelen we de best passende oplossing!

Een aanpak op Duurzame Inzetbaarheid trek je niet zo maar van de plank en haal je ook niet uit een boekje. Je zal deze altijd moeten ontwikkelen.

Voorbeelden: Ontwikkelen visie en strategie, Opstellen beleidskaders, Aanpak werkdruk -werkplezier, Opzetten gezondheidsbeleid, Aanpak risicogroepen, Nieuwe verzuimaanpak, Selectie van een leverancier.

Oplossingen ontwikkelen we samen

In workshops met alle betrokken stakeholders ontwikkelen we oplossingen. Ik geloof er in dat je altijd moet praten en ontwikkelen met de doelgroep waar je iets voor ontwikkeld. Vaak zijn dit de medewerkers zelf! Deze vormen daarom altijd een belangrijk onderdeel van mijn werkgroep. Het zijn de beste experts van hun eigen werk! Zij verrichten het werk immers dagelijks. Door de medewerkers te betrekken en invloed te geven weet je zeker dat je passende, praktische en werkbare oplossingen krijgt.
Uiteraard moeten ook de andere stakeholders vertegenwoordigd zijn in de werkgroep. Om de oplossingen vanuit diverse invalshoeken te kunnen ontwikkelen.

Oplossingen ontwikkelen we in uw tempo

Om tot de juiste oplossingen en aanpak te komen is het belangrijk om het juiste tempo aan te houden. Beschikbaarheid van resources voor de werkgroep is cruciaal. Maar ook moet er rekening worden gehouden met de verander- en ontwikkelcapaciteit van de organisatie. Die verschilt natuurlijk per organisatie, maar ook de aard van de problematiek is hierbij sterk bepalend.

Oplossingen ontwikkelen we altijd op maat

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers is complex en voor iedere organisatie anders. Er is geen generiek werkend recept. Een aanpak van (onderdelen van) Duurzame Inzetbaarheid is daarom altijd maatwerk!